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Le spezie, il vero segreto della cucina malese

Le spezie, il vero segreto della cucina malese - Ristorante Mei Lin

Il panorama gastronomico della cucina malese è molto vario, ricco di sapori, spezie e profumi molto spesso affiancato dalla cucina cinese, indiana, nonya, indigena del sabah e sarawak.

La cucina malese tradizionale è prevalentemente piccante, avvicinandosi alla cucina indonesiana, si basa sull'uso abbondante di erbe e spezie ed in particolare sull'utilizzo pressochè costante del peperoncino e latte di cocco nelle varie pietanze.

Le spezie tradizionali come il cumino e il lemon grass sono ormai associate a spezie indiane e cinesi come ad esempio il pepe, cardamomo e l'anice stella.

 

 

Spices, the real secret of Malaysian cuisine

 

The gastronomic world of Malaysian cuisine is very diverse, full of flavors, spices and aromas. It is often accompanied by Chinese, Indian, Nonya and Indigenous cuisine of Sabah and Sarawak.

The traditional Malaysian cuisine is really spicy, similar to Indonesian food and it is based on the lavish use of herbs and spices, especially hot pepper, which is used in almost every dish. Hot pepper benefits are already known by everyone; it helps digestion, enrich with vitamins and it has antibacterial, decongestant and anti-inflammatory properties, especially when it comes to colds and nasal congestion. Some people state that hot pepper also protects against tumors.

Even Lemongrass, knotgrass, and Pandanus and kaffir lime leaves  are often used , while traditional spices like cumin and coriander are associated with Indian and Chinese spices like pepper, cardamom, star anice and fenugreek.

 

 

Mei Lin饭店香料  - 马来料理中的真正秘诀

马来料理的烹饪技巧各式各样,口感、香料及香气丰富,常常与中国、印度、娘惹、沙巴和沙捞越土著菜并称。

传统马来料理很辣,接近印尼料理,主要使用药草和香料,通常在各样的第二道菜中加入辣椒,辣椒的功效已为人熟知:助消化、富含维他命、杀菌、感冒及鼻孔堵塞中消肿和消炎,也有人指出有防肿瘤功效

常常使用亚香茅、扁竹蓼、班兰叶及柠檬草,同时像孜然和沉香传统香料已经与辣椒粉、小豆蔻、八角和希腊草混用。

 

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